teisipäev, 27. oktoober 2015

7. loeng: Arvuti haldamine ja probleemide lahendamine

Hakkasin oma andmeid varundama mõne aasta eest kui arvuti kõvaketas koos andmetega otsustas ära surra. Varundamiseks ei ole siiani kasutanud mingit programmi vaid teinud seda faile liigutades.
Varundamiseks kasutan välist kõvaketast, mis sisaldab faile nii rüperaalilt kui raalilt.

Tähtsamad dokumendid ja meedia olen siiani kandnud välisele kettale korra poole aasta jooksul. Kuna uus meedia ja töö dokumendid on minu jaoks tähtsad vaid lühikese ajavahemiku vältel on see piisav tihedus. Väline kõvaketas paikneb kapis arvutitest eemal.

Lihtsamad dokumendid kirjutan alati google drives. See annab võimaluse nendele kõikjalt ligi pääseda ja varundab nad ka pilve. Keerukamad dokumendid, mida on lihtsam kirjutada raalis, avaldan ma koduses võrgus, mille dublikaat on nii rüperaalis kui tavalises raalis.

Loengu meeleolu huvides proovisin kahte varundustarkvara. Windowsi backup and restore kahjuks arvas, et minu väline kõvaketas on katki ning seetõttu ei varundanud. Norton Ghost aga katkestas tegevuse 10% varundamise järel. Kuna proovisin mõlemat nii rüperaalil kui tavalise raali peal siis ilmselt on probleem kõvaketta ja win 10 vahelisel suhtlusel.
Lähitulevikus lisandub varundamiseks ka väike perekonna linuxsi server. Loodetavasti saab siis emba kumba programmi uuesti proovida.







https://ifi6070.wordpress.com/2015/10/13/7-loeng-arvuti-haldamine-ja-probleemide-lahendamine/#comments

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar